torstai 17. marraskuuta 2016

Ensimmäinen työpäivä

Olemme siis molemmat töissä Msida homessa ( vanhusten hoitoyksikkö). Asukkaita on melkein 70 ja tilat sijaitsee 3 eri kerroksessa. Asiakkaitten kunto vaihtelee laidasta laitaan. On muistisairaita, sekä myös mielenterveysongelmista kärsiviä. Msida homessa näkyy katolilaisuus selvästi: asukkailla on huoneissaan, sekä yhteisissä tiloissa paljon uskontoon liittyviä kuvia ja esineitä, sekä työpaikallamme on oma kappeli.

Minna:
Jännitin aika paljon ekaa työpäivää, mutta jälkikäteen ajateltuna "ei se ollutkaa niin paha" :D Aamulla lähdin yhden hoitajan mukaan aamutoimille. Parhaiten mieleeni jäi, että saippuoita ei huuhdella vedellä pois vaan se jätetään kuivumaan iholle? Tai, että ergonomia on eri tasolla, kuin Suomessa esim. Sänkyjä ei nosteta välttämättä oikealle korkeudelle ja asukkaita saatetaan nostaa kainaloista yms. 

Työpäivä oli suunniteltu 7-17, mutta pääsimme lähtemään jo 16 jälkeen. Päivä meni suht hitaasti sillä taukoja on paljon ja ne ovat oikeasti pitkiä :D Esim. 13 jälkee aloitetaan viettämään siestaa (?) ja töitä jatketaan n.14.30. Suurin osa työntekijöistä makoili sohvalla, katsoi telkkaria tai lähti kävelylle.

Milla:
Ajattelin englannin käytön ja töiden teon olevan hankalampaa, mutta kun aamulla lähdin yhden työntekijän mukaan tekemään aamutoimia, huomasin miten helppoa on kommunikoida hieman huonommallakin englannilla ja tulla silti ymmärrytetyksi.
Hygieniataso oli kyllä paljon huonompaa kuin suomessa, esim. likaiset pyyhkeet ja vaipat laitetaan saman pöydän päälle kuin missä jaetaan ruokia lautasille.

Töissä oli paljon pitkiä taukoja joiden aikana ei ollut mitään tekemistä, joten Minnan kanssa istuskeltiin aulassa ja juteltiin vanhusten kanssa. Ennen lounasta kaksi ihmistä piti pienen jumpan vanhuksille ja osallistuimme siihen Minnan kanssa.


Ja sitten muita kuulumisia  😄
Meillä on ollut tässä nyt pari päivää vapaata, jolloin olemme kierrelleet Maltaa (vahingossa jälleen eksyttii bussilla jonnekin entiedä minne 😂). On ollut kivaa kuitenki ja shoppailtukkin on keretty ✌





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti